Takbehandling

Vi har god kunskap om vilken behandling som lämpar sig bäst för ditt tak.

Alger, mossa och lav växer fast på ditt tak, du kan varken sopa, skrapa, spola eller tvätta bort påväxten med et varaktigt resultat. Deras mikroskopiska rötter och sporer sitter kvar i takpannorna och så fort de får näring och ljus sätter de igång att växa igen. Risken är dessutom stor att du gör mer skada än nytta med dina försök att få bort påväxten på mekanisk väg eller med hjälp av högtryckstvätt. Dessutom är jobbet riskfyllt att utföra själv om man är ovan vid arbete på tak och inte har rätt utrustning.

Om man väljer att inte göra något är risken stor att påväxten skadar takpannorna. Mossa och lav binder fukt och i och med att taket då står i ständig kontakt med väta kommer vatten till slut att sugas in i takpannorna. Därefterär det en tidsfråga innan frosten orsakar sprickor med läckage som resultat. Regn och smältvatten når undertaket som kan ge röta i läkt, sämre bärighet och vatten kan tränga igenom undertaket och man riskerar fukt- och mögelskador.

Takrengöring som sanerar från alger, lavar och annan påväxt och kan användas på alla sorters takmaterial. Efter behandlingen dröjer det någon eller några månader innan påväxten tappar fäste, oftast vid ett kraftigt regn eller snö. Lavar kan ta upp till ett år innan de släpper. Att rengöra taket med Takrent hämmar återetableringen av påväxt och taket hålls fritt från ny påväxt under lång tid.

Fasadtvätt

Ta hand om fastighetens ansikte utåt med professionell fasadtvätt till fast pris. Bortsett från det estetiska värdet i en ren och snygg husfasad kan alger, smuts och mossa dessutom förkorta livslängden på ytskiktet, och eventuellt hela fastigheten. Spill inte tid och energi på att försöka tvätta huset med mögeltvätt och liknande produkter som inte fungerar. Låt oss istället utföra ett ordentligt, säkert och förebyggande arbete.

Hur ofta ska man tvätta fasaden?

Färg, omgivning och väderstreck påverkar hur ofta du bör tvätta din husfasad. Nyare premiumfärger kan klara sig i tio år utan rengöring, medan en äldre träfasad kan behöva tvättas vart tredje år. Ett tips är att själv årligen kontrollera hur mycket smuts och alger som har tillkommit.

Taktvätt & fasadtvätt

Är det alger, mossa eller lav som vuxit på ert tak, fasad eller staket? Eller vill ni ha fasaden tvättad före målning. Vi kan hjälpa er med olika typer av tvätt och behandlingar av fasader och  tak.  

Vi utför taktvätt och fasadtvätt i Vaggeryd, Jönköping, Värnamo, Gnosjö, Nässjö, Vetlanda med omnejd. 

Kostnadsfri besiktning

Vi kontrollerar ditt hustak och fastställer vilken typ av påväxt ditt hustak besväras av eller viken typ av fasadtvätt ni behöver.

 

Utifrån denna besiktning bestämmer vi behandlingsmetod och ger ett kostnadsförslag.

Ett rent tak gör underverk för hela utseendet av din fastighet!
 

KONTAKTA OSS

Arbeta hos oss?
Har du det som krävs för att vara en av oss? Då är du välkommen att skicka in din intresseanmälan till e-post: jobb@stadlaget.se

  • Facebook - Vit Circle

Städlaget i Sverige AB

Ödestuguvägen 42

567 32 Vaggeryd

Jönköpings län

E-post: info@stadlaget.se

Org. nr. 556948-9643 Godkänd för F-skatt

Auktoriserat serviceföretag
id06.png

Telefontider

Mån-Fre 08.00-16.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Vaggeryd: 0393-215 00

Jönköping: 036-205 65

Värnamo: 0370-832 00 

Copyright © 2020 Städlaget. Alla rättigheter reserverade