top of page

Taktvätt & takbehandling

Vi har god kunskap om vilken behandling som lämpar sig bäst för ditt tak.

Vi är utbildade inom området. Alger, mossa och lav växer fast på ditt tak, du kan Deras mikroskopiska rötter och sporer sitter kvar i takpannorna och så fort de får näring och ljus sätter de igång att växa igen. Mossan som samlas på taket binder fukt och gör så att vatten i värsta fall rinner över och bakom takpannorna eller kan göra så att takpannorna spricker. Att låta det gå så långt kan medföra att ditt hus får vattenskador. Tegel och betongpannor som är smutsiga eller har påväxt löper större risk för frostsprängningar. 

Vi på Städlaget hjälper till att hålla ditt tak fritt från påväxt med en takrengöring som passar just ert tak. På så sätt förlänger du livslängden och skjuter ett kostsamt takbyte långt in i framtiden. Kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vi har både utrustningen och kunskapen. Om en trasig takpanna behöver bytas ut, en vindskiva är murken eller om det är löv i hängrännor eller stuprör så hjälper vi dig med även detta.

Fasadtvätt

Ta hand om fastighetens ansikte utåt med professionell fasadtvätt till fast pris. Varesig det är en fasadtvätt eller en fasadbehandling som tar bort påväxt så kan vi hjälpa till.  Bortsett från det estetiska värdet i en ren och snygg husfasad kan alger, smuts och mossa dessutom förkorta livslängden på ytskiktet, och eventuellt hela fastigheten. Spill inte tid och energi på att försöka tvätta huset med mögeltvätt och liknande produkter som inte fungerar. Låt oss istället utföra ett ordentligt, säkert och förebyggande arbete. Det spelar ingen roll om ni har en stor hög lagerlokal eller om det är en liten byggnad. Vi kan rengöra de flesta typer av underlag och innehar både utbildning i högtryckstvätt, liftutbildning och fallskyddsutbildning som krävs vid arbete på höga höjder. 

Taktvatt, takbehandling, takrengöring Vaggeryd

Hur ofta ska man tvätta fasaden?

Färg, omgivning och väderstreck påverkar hur ofta du bör tvätta din husfasad. Nyare premiumfärger kan klara sig i tio år utan rengöring, medan en äldre träfasad kan behöva tvättas vart tredje år. Ett tips är att själv årligen kontrollera hur mycket smuts och alger som har tillkommit.

Taktvätt & fasadtvätt

Är det alger, mossa eller lav som vuxit på ert tak, fasad eller staket? Eller vill ni ha fasaden tvättad före målning. Vi kan hjälpa er med olika typer av tvätt och behandlingar av fasader och  tak.  

Vi utför taktvätt och fasadtvätt i Vaggeryd, Jönköping, Värnamo, Gnosjö, Nässjö, Vetlanda med omnejd. 

Kostnadsfri besiktning

Vi kontrollerar ditt hustak och fastställer vilken typ av påväxt ditt hustak besväras av eller viken typ av fasadtvätt ni behöver.

 

Utifrån denna besiktning bestämmer vi behandlingsmetod och ger ett kostnadsförslag.

Woods med dimma
Ett rent tak gör underverk för hela utseendet av din fastighet!
 
bottom of page